Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) 10, 20 ve 33’üncü yılını doldurmuş delegelere yönelik “72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni”, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katımıyla TOBB konferans salonunda gerçekleştirildi.​

Tören’de 10, 20 ve 33 yılını dolduran TOBB delegeleri plaketlerini alırken, Yenişehir Ticaret Borsası Başkanı Saim Bolaca’ya plaketini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı reform ve istikrar adımlarıyla, özel sektör olarak atılımlar yaptıklarını ve birçok sektörde küresel başarı hikayeleri yazdıklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin coğrafyanın en güçlü, en gelişmiş ekonomisi haline geldiğini vurgulayarak, “Sadece geçen sene, özel sektör olarak 760 bin kişiye yeni istihdam sağladık. 205 milyar lira makine-teçhizat yatırımı yaptık. Küresel durgunluğa rağmen 145 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. 2008 küresel krizinden sonra, yani son 7 yılda, yanı başımızdaki Avrupa Birliği ülkeleri tek bir ilave istihdam üretemedi. Tam tersine 4 milyondan fazla çalışan da mevcut işlerini kaybetti” ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, “Sizin desteğinizle, inşallah yılda 1,5 milyon istihdam hedefini de yakalarız, Türkiye’yi 2 trilyon dolarlık bir ekonomi de yaparız, ihracatı 500 milyar dolara da çıkarırız. Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri de yaparız” diye konuştu.

b1

b2