Bursa’daki oda ve borsaların başkanları ile yöneticilerinin katılımıyla 11. kez düzenlenen ortak akıl toplantısı Bursa Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Yenişehir’i temsilen Yenişehir Ticaret Borsası Başkanı Saim Bolaca, Meclis Başkanı Mehmet Şen, Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun, Meclis Başkanı Salih Hoşgönül ile her iki oda ve borsanın yöneticileri katıldı.  Toplantının açılışında konuşan Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, ilçe oda ve borsalarla birlikte ortak hareket etmenin Bursa ekonomisine değer kattığını ifade etti. 2014-2015 yıllarında 4 seçimin birden yaşandığını hatırlatan Matlı, ülkede oluşan birlik ve beraberliğin ekonomik kalkınmaya güç kattığını belirtti.

Daha önceki seçimlerde popülist politikalar neticesinde seçimlerin ekonomiyi doğrudan etkilediğine dikkati çeken Matlı, “Bilhassa 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan siyasi belirsizlik ortamı ekonomide tedirginlik oluşturdu. Gelişmeleri hep beraber gözlemliyoruz. Buna rağmen 3. çeyrekte yüzde 4’e varan büyüme rakamları bizleri memnun etti. Geleceğe dair umutlarımızı daha da arttırdı. Bu ivme öncelikle özel sektörün başarısıdır” dedi. Yakalanan örnek birlik ve beraberliği her zaman sürdürmek gerektiğini ifade eden Matlı, “Yatırım istihdam ortamının iyileştirilmesi, yapısal reformların tamamlanmasıyla gerçekleşebilir. 2015 yılı, hepimiz için zor bir yıl oldu. Acısıyla, tatlısıyla zor bir yılı geride bıraktık. Yeni dönem için siyasi reformların bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz. İnşallah bunların uygulamaya alınması ile birlikte 2016 yılında işimizi ve ekonomimizi büyütmeye odaklı bir döneme geçeriz. Terör sorunları bir an evvel, çevre ülkelerle olan sorunlar ortadan kaldırılırsa Türkiye, dünyanın parlayan yıldızı olarak yeni hedeflere yelken açar” diye konuştu.  Toplantıda konuşan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise genel ekonomik durumla ilgili değerlendirmeler yaparken BTSO’nun çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.  Toplantıya katılan ilçe oda ve borsaların başkanları da değişik konulara ilişkin bilgi paylaşımın yaparlarken, gıda tarım ve hayvancılık konusunda çalıştay düzenlenmesi, borsaların problemleri ve çözüm yolları ile ilgili toplantı düzenlenmesi ve coğrafi işaret faaliyetleri ile ilgili çalışma grubu oluşturulması kararlaştırıldı.