Bursa’daki odalar ile borsaların Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret edip, Bursa Milletvekilleri ile Bursa Ticaret Borsası’nın organize ettiği yemekli toplantıda bir araya geldiler.

Ziyaret programına İnegöl, Karacabey, İznik ve Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odaları ile Mustafakemalpaşa, Yenişehir ve Karacabey Ticaret Borsalarının Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları ile Yönetim Kurulu Üyeleri iştirak ederken, ziyarete Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de katıldı.

Yenişehir Ticaret Borsası Başkanı Saim Bolaca ve Meclis Başkanı Mehmet Şen’in yer aldığı heyet önce  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in de eşlik ettiği ziyarette Yenişehir’in tarım ve sanayi potansiyeli gündeme geldi.

Ziyarette konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa ve ilçeleri Oda Borsa yöneticilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, Bursa’nın Türkiye’nin tarımsal üretimi için önemine değinerek, yürütülecek çok daha büyük projelerle şehrin ülke ekonomisi için daha da önemli bir noktaya geleceğine inandığını söyledi.

Bakanlığını çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan ve destek politikalarına değinen Bakan Çelik, bu konuda yeni düzenlemeler yapılacağını ifade ederek,“ Destek politikalarımızla ilgili düzenlemeler yapacağız. Söz konusu destekler, çok yaygın bir durumda. Biz hayvansal ve bitkisel desteklerin sayısını indirmeyi, bir araya toplamayı planlıyoruz. Böylece bu destek konusunu daha derli toplu hale getireceğiz ki, çiftçi ne aldığını ve ne alacağını bilsin” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret eden Bursa’daki Oda ve Borsaların yöneticileri daha sonra Bursa Ticaret Borsası’nın organize ettiği yemekli toplantıda Bursa Milletvekilleri ile bir araya geldiler.

Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın, Zekeriya Birkan, Hakan Çavuşoğlu, Osman Mesten ile Ceyhun İrgil ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun katıldıkları görüşmede değişik konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

IMG-20160114-WA0005


IMG-20160114-WA0011